JuntsXCat denuncia que l’Ajuntament de Torroella no fa complir el contracte de la zona blava i el Govern diu que té molts usuaris
El grup municipal de JuntsxCat ha detectat que no es compleixen les
condicions que estipula la plica d’adjudicació del servei de la zona blava de Torroella de Montgrí. Per això, ha entrat aquest divendres una instància demanant al Govern un informe tècnic detallat del seguiment de la plica. En la mateixa instància demana que es garanteixi que es compleixen les condicions establertes. Continua llegint
El grup municipal de JuntsxCat va demanar en el transcurs del ple d’ahir a l’equip de govern si l’empresa que gestiona el servei de la zona blava compleix les condicions establertes a la plica del concurs. La resposta del Govern va ser dir que “el servei funcionava molt bé amb 6 mil i pico usuaris a l’estiu i també va dir els ingressos”, segons el regidor de Seguretat Ciutadana Josep Martinoy (UPM).
Arran d’aquesta resposta aquest divendres s’ha entrat una instància amb diferents peticions i on es denuncien alguns incompliments. Entre els incompliments que s’han detectat hi ha, per exemple, que els beneficiaris de les dues hores gratuïtes diàries de la zona blava no les poden gaudir de forma fraccionada tal com si s’exigeix a la plica.
Un altre punt que es denuncia és que mentre el pagament es pot fer fraccionat amb la app, els temps gratuïts no es permet que es gestionin amb la app i s’obliga els usuaris a posar un tiquet físic únic i no fraccionable. Això, segons JuntsxCat, suposa ‘una clara discriminació cap als usuaris del municipi’. Igualment, des de la posada en servei del nou sistema, l’agost de 2017, hi ha una màquina situada al carrer Pi i Margall que no ha funcionat mai correctament i que obliga els usuaris a anar a altres màquines expenedores perquè no es poden fer totes les funcions via app mòbil.
JuntsxCat també denuncia que no s’ha fet l’actualització tecnològica prevista i demana que es faci tal com preveuen les condicions per permetre l’ús de les dues hores gratuïtes de forma fraccionada. I que això també es pugui fer amb l’aplicació mòbil.
Junts x Cat Torroella vol que l’Ajuntament abandoni l’ús del glifosat
La moció s’obre a tots els grups per arribar a un consens i que tingui caire institucional
Junts x Cat Torroella vol que l’Ajuntament abandoni l’ús del glifosat. Junts per Catalunya de Torroella de Montgrí i l’Estartit ha entrat una moció a l’Ajuntament per abandonar l’ús dels herbicides que continguin glifosat. La moció proposa substituir l’ús de tot tipus d’herbicides per altres tècniques de manteniment de la vegetació espontània. I demana que s’apliquin alternatives ecològiques més adequades i respectuoses amb la salut de les persones i del medi ambient. Demana, a més, que s’avanci de manera progressiva cap a una jardineria ecològica i que es declari Torroella de Montgrí i l’Estartit lliures de glifosat. Continua llegint
La proposta de moció s’ha obert a tots els grups municipals tot esperant que es pugui arribar al consens per presentar-la com a institucional. A més, al text inicial de la moció no hi consta cap termini d’aplicació de les mesures, deixant que sigui el propi equip de govern, format per UPM i ERC, qui el defineixi.
La moció proposa dotar als treballadors municipals, i als treballadors de les empreses contractades, de la formació adequada per adoptar noves tècniques de jardineria sense tòxics. I revisar el model de manteniment dels parcs, jardins, espais públics urbans, marges de camins i vials i arbrat públic i posar en marxa l’ús de pràctiques alternatives de jardineria ecològica. També, incorporant mètodes més sostenibles i alternatius al glifosat i altres tractaments tòxics.
Es demana que s’incorporin la prohibició d’ús d’herbicides amb glifosat als nous contractes de manteniment. Aquesta mesura hauria d’afectar els contractes de zones verdes i arbrat, de neteja viària, manteniment d’edificis i infraestructures municipals.
La moció de Junts x Cat Torroella proposa que l’Ajuntament abandoni l’ús del glifosat demana també fer difusió de l’acord. La moció demana difondre aquest acord entre el conjunt de la població. I iniciar una campanya de conscienciació i jornades informatives dirigides als propietaris de jardins privats, als professionals i al públic en general. Igualment, es proposa traslladar aquests acords al Consell Comarcal del Baix Empordà, al Departament de Salut i al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Girona, a Som lo que Sembrem i a Gent del Ter.
A Torroella de Montgrí i l’Estartit, l’aposta per la sostenibilitat s’ha integrat com un element transversal en la gestió municipal. I això és així per la singularitat i l’alt valor mediambiental del territori, amb una gran diversitat d’espais i hàbitats: el massís del Montgrí, les illes Medes, els aiguamolls del Baix Ter i la fèrtil plana agrícola. Actualment, el 67 % del terme es troba protegit dins dels Parc Natural i un 10 % és sòl urbà.
Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.
Galetes estrictament necessàries
Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.
Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.
Galetes de tercers
Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.
El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.
Activeu primer les galetes estrictament necessàries perquè puguem desar les preferències!